Over ons

Guus Molenaar

In het voorjaar van 2018 in mijn praktijk ‘In Perspectief’ ontstond de methode. Ik had al veel ervaring met hulpverlening. Onder andere met EMDR, Brainspotting, TPM, EFT en andere methodes. Er was een cliënt waar gangbare traumabehandelingen niet aansloegen. “Ik dacht er veel over na en onderscheidde de werkzame factoren van diverse vormen van trauma- en hechtingstherapie. Zoals focus en verbinding. Ik ging na wat mij zelf ooit had geraakt. Maar toch, hoe kan ik hiermee iets werkzaams maken dat de cliënt kan helpen? Dit bleef in mijn brein rondzingen. Het gebeurde tijdens een sessie met deze cliënt, waarbij ik tegenover haar zat. Ineens werd ik mij bewust wat te doen. Ik volgde mijn ingeving en zei haar alleen: ‘focus op je lichaam en op mijn ogen en dan zal het gebeuren.’ Ze deed het en bij haar ontstond hierdoor herstel in verbinding en kwam er blijdschap.” Vanaf dat moment ben ik dit verder gaan ontwikkelen. Dat heb ik niet alleen gedaan. Gerrieke van Brussel heeft een didactische opleiding gedaan. Zij heeft mij daarbij geholpen en is tot 1 april 2025 mijn rechterhand geweest. Ik zie terug op een fijne samenwerking. Zonder haar zou CMFT niet geworden zijn wat het nu is.

Missie en visie

Het is onze ambitie dat CMFT-hulpverlening als veelal vrij milde behandeling tot de mogelijkheid van vele hulpverleners in eigen land en daarbuiten gaat behoren. Dat het een prachtig netwerk wordt, waar onze doelgroep herstel kan vinden; zij hoeven daarbij niet in het trauma ondergedompeld te worden. 

Vrijwel iedereen heeft met kleine of grote trauma's te maken die ons welbevinden beïnvloeden. Praten over trauma is meestal onvoldoende helpend en medicatie op zich lost trauma niet op, hoewel het wel ondersteunend kan werken. Onze methode is natuurlijk, betrokken, lichaamsgericht en succesvol gebleken. Daarom vinden wij het belangrijk dat de CMFT-hulpverleningsmethode voor veel mensen bereikbaar is.

Wie is onze doelgroep? Denk aan cliënten met preverbaal en vroegkinderlijk trauma, hechtingsproblematiek en psychosomatische klachten.

Wij richten ons verder op het opleiden en toerusten van hulpverleners in de CMFT-hulpverleningsmethode. Deze hulpverleners hebben affiniteit met mensen met preverbaal- en vroegkinderlijk trauma. Het is daartoe niet beperkt. We bieden de opleiding aan voor kleine groepen om de training zo waardevol mogelijk te maken. We bieden de mogelijkheid aan dat opgeleide hulpverleners zich aansluiten bij een CMFT- netwerk waar ze toerusting, bemoediging en bekendheid ontvangen.

Wie zijn er nog meer in betrokken?

  • Roelof den Dekker

    WEBBEHEERDER

  • Lea Nys

    INTERVISIE LEIDER * TRAINER

    Als klinisch psycholoog / psychotherapeut werk ik veel met mensen met hechtingsproblematiek en /of een voorgeschiedenis met trauma’s. De CMFT methode is daarbij voor mij een nieuwe, natuurlijke manier van werken welke ik graag integreer in de behandeling van mensen.

    Binnen CMFT is het mijn taak de intervisies te leiden, 2 x in het jaar voor de opgeleide CMFT hulpverleners. En meedenken in het ontwikkelen van CMFT in kwaliteit, vanuit mijn ervaring en kennis.

  • Ons netwerk

    Ons netwerk

    INNOVATIE VAN CMFT

    Samen praten we over vernieuwende ideeën en de verbetering van CMFT. Plus leggen we onze ervaringen in de gelopen CMFT trajecten naast elkaar en leren onze lessen eruit.

    Er zijn door het hele land intervisiegroepjes ontstaan binnen het netwerk en landelijk organiseren we 2x in het jaar een casuïstiek bespreking.

    Elke 6 weken hebben we ook online Q&A voor ons netwerk, met mogelijkheid tot casuïsitiekbespreking.

Workshop of presentatie?

Op netwerkbijeenkomsten, instanties & beroepsverenigingen vinden we het erg leuk om een workshop te geven of een presentatie. Dit is dan gericht op het kennismaken met de methode en werkzame principes daaruit. Mocht daar vraag naar zijn of je hebt andere vragen of opmerkingen, kan je hieronder ons contacten. We mailen of bellen zo snel mogelijk terug.

We zoeken mensen die willen afstuderen of promoveren op CMFT.
Ben jij dat? Of weet je iemand? Laat het ons weten.
We hebben al wat voorwerk klaar.